Tuesday, 23 August 2011

''Kau lah pena ,dan aku lah kertasnya..''

Setiap kali aku texting ngan Mimi..aku rasa best sgt2..xtau nape..hahaha..klo bole nk hari2 text ngan dia..tapi dia busy ngan assignment dia..ye la kan,dia budak kolej..mana kan sama ngan orang cm aku nie..haha..aku paham tu...hari nie mane aku ade sentuh makanan lagi..xde nafsu,doe.. :(


Mimi ade tanya aku..''nape akem xsambung belajar??''....adesss..bukannye xnak sambung belajar..tapi aku xde kelulusan,tengok la dulu aku belajar mane..hahahaha..anyway,better aku cari keje,sbb kalau aku sambung belajar..memerlukan duit..parents aku bukan nye keluarga yg senang sgt..aku xnak lah jadi bebanan bagi diorang...lagipun,adik2 aku bnyak yg still bersekolah lagi..diorang lagi memerlukan duit utk belajar dari aku... 
sometimes,aku jeles jugak tengok member2 aku masuk kolej,universiti or mana2 institusi pembelajaran yg lain....kalau aku Overnite time gig hujung2 minggu,selalu gak ikot Danny,Wan,Rafi and Alep singgah Kolej diorang and rehat2 kan badan before balik ke rumah aku....aku mcm ''Rusa Masuk Kampung''...ye la,mane penah merasa masuk kolej..hahahhaa..batak nye aku...




kalau ade peluang,aku nak amek kos tentang Music,or Sastera Melayu...sbb dulu aku memang suka baca puisi,sastera,sajak and cerpen...hahaha...klo jadi mcm A.Samad Said kan best?? Idol aku tu..jngan main-main...dulu aku penah terserempak dengan Beliau kat Masjid Negara..masyallah,aku teruja gila..mcm nk pegi salam dia,and duduk bersembang dengan dia dekat tepi tiang masjid tu...disamping mendengar dia mendeklamasi kan sepatah dua sajak...tapi kakak aku menegah aku....so,aku lupakan je la niat murni aku tu...






Anyway,Thanks ye Mimi sbb amek berat sgt pasal aku....HAHAHA..syg kau sgt2,doe :3



Saturday, 20 August 2011

Disrespect Your Surrounding !!

Moshing...hardcore dance..or anything that it called...adalah salah satu tarian bebas yg selalu diamalkan oleh anak2 muda kat gig2 yg ber'genre' hardcore punk or etc...dengan gaya2 yg tertentu..mula2 aku kenal bende nie..aku bertanya kat diri aku..''pebende yg diorang buat ni??'' haha..ye lah..sebelum ni aku just tau Headbang je..maklum la..aku dulu bukan dikalangan scene Hardcore,Metalcore,Deathcore or ape2 'Core' pon...sebelum ni,aku peminat tegar Black Metal..(jangan kait kan aku ngan Bubu Murad,okay??) last Gig Black Metal dulu pun mase gig Death Just Begining pada tarikh 3/4/2011 lepas(but a same time,aku layan hardcore gak)...that time lah aku headbang non stop...enjoy gila khinzir..hahaha...yg xsyok nye..Mastika boleh pulak buat cerita merapu dia..lantak lah..hahaha...okay,habis..~ ~


First time aku kenal sume bende nie mase kawan aku invite aku ke Konsert ROTW 10..time tu aku mentah lagi...mane tau pape pasal scene ni...aku just berdiri,peluk tubuh and tengok la diorang ber'Two step',Breakdown or Headbanging...time tu mmg sesak,padat and suasana kat situ mmg chaos gile...aku sedikit cuak..sbb first time..haha..aku xtau lak yg member2 aku mcm Farhan Rajuli,Rafi and the rest ade sekali kat sana...mase tu mana kenal lagi diorang..hahaha...
then,time part Massacre Conspiracy perform.diorang mintak crowd make a huge Wall Of Death...aku xtau ape bende tu...tiba2 lak crowd bukak ruang kat tgh2...aku jadi makin pelik..dengan beg merchendise kat tangan mcm orang baru balik Shopping Raya MegaSale...HAHAHAHA....then,aku terdengar rentak Drum yg tersekat sekat diikuti Riff guitar...sekelip mata aku dirempuh crowd,Kiri dan Kanan..nahhhhh....terjatuh,bangun balik and jatuh balik...hahaha...best gile...bila dah clear sume..baru aku sedar beg merchendise aku hilang...tinggal dua je...hahaaha...xde lak aku rasa menyesal..sbb aku punya merch je yg hilang..biarlah..friend comes first XDD 


Since that time,aku banyak menghadiri gig2 yg berlangsung kat One Cafe..bukan datang kesana semata mata nak jual muka ke,nak Hot ke,nak famous ke ...just dtg sbb sebab dah betul2 minat..tu la hiburan aku..tiap2 minggu,ade je gig...that time,aku simpan duit smpai sanggup xbeli topup,xbeli rokok (sbb aku selalu Pau abg aku..haha ) semata mata kerana gig....kawan aku bnyak kat gig je..sampai rumah..mana ada kawan sgt....bnyak terperuk dlm bilik,dengar lagu..hahaha..
Step by step..dari just stay kat depan stage,Headbanging,aku kebelakang sikit...Rafi ajar aku..cmane nak 'breakdown'...then Aqmal lak ajar..pas tu teringin nk belajar 'Two Step'..Noha lak ajar aku...diorang mmg power..aku ni just tengok je la diorang Mosh..haha...anyway,aku still xpandai2..:P .....Mosher2 yg paling 'deadly' and aku kagum sgt adalah si Fizs and Hamizan..ramai mengakui bahawa diorang boleh jadi sgt berbahaya di samping Breakdown and Two Step diorang yg cantik..ramai yg xberani masuk Gelanggang klo Dua2 mosher nie sdg beraksi..hahaha....klo masuk gak...makan Macbeth la jawab nye korang.... :D 




    Once Upon A Time At One Cafe :D


Aku Suka Nie...Respect !!


Abg Mosher...Fizs Light...haha
(nahhhh...Macbeth !)


Hamizan
*klo combine ngan Fizs....jangan harap la korang nk masuk dah...haha 


Farhan Rajuli
*Tuan empunya  
http://pekanmantis.blogspot.com :)

      Rafi'uddin A.K.A The Kerinting
Aidil
*Aku paling suka Two Step si cilik ni...nice and smooth..hahaha :)


         
Dan banyak lagi mosher2 yg terkenal...mereka nie lah kawan2 aku..Family kedua aku..yg bnyak mengajar aku erti persahabatan...xlupa pada Kim,Noha,Ady,Danny,Kama,Aqmal and sume2 lah..hahaha...
Thanks anda sume..tanpa anda,sape lah akem nie...hahaha.... ''Hail and Be Hailed'' -Akhiroth


Friday, 19 August 2011

A Silly Note ....


Aku bukak balik FB,then aku rejumpa note yg penah aku tulis dulu...hahaha..
kelakar,doe..bile baca balik..ye la,dulu mane ade Blog nie..so,aku post je la kat sini..haha ~~

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Aku xde BLOG utk nk menulis ape yg terbuku dihati,luahan yg da lama terpendam..
at least..aku ade kawan2..tapi smpai bila diorang boleh 'melekat' ngan aku..diorang pun ade teman2 yg lain..anyway,
aku xpandai nk menulis perkataan2 yg indah2 mcm farhan rajuli,kimio cyde core or some else...

6:09 am/16.6.2011

Umur aku semakin meningkat,semakin tua...dan semakin naif..
tahun ni,baru la aku kenal dunia ni kejam xkejam..always gagal dlm
bermacam pekara..kena tipu,kena pulau..dimaki,dimalukan di khalayak ramai...
what else??
aku slalu bertanya kt diri sendiri..patut ke aku hidup atas muka bumi ni??patut ke aku ada kawan??
hahahahaha...sometime,aku jealous gak tengok kawan2 ada pasangan masing2...
bercinta,bergurau senda..bahagia sama2..macam kidir dan fenna..
argh..kadang2 ego aku slalu menafikan yg aku akan bahagia mcm diorang gak..
"ala,nanti kau pun akan jumpa pasangan kau sendiri..buat bodo je.." bisik hati aku...

but...smpai bila?? 

aku try jadi yg terbaik utk kawan2 aku..biasalah, 'cuaca tak selalu cerah'..
mesti ada jugak selisih paham..apa2 pun..aku slalu akan mengalah,bukan sebab takut or pengecut..
tapi ending nya..mesti akan berpecah belah..yg ini benci yg ni..dia berdendam dengan si dia..
siapa yg boleh hidup senang kalau dah macam tu??
selain dari Noha ab rahman,kimio cyde core adalah kawan baik aku..
Dia ni special,bagi aku la...xsemua tau  cerita aku ngan dia...
seorang budak perempuan yg active,bnyak bercakap,suka gelak,baik hati dan paham kawan2 di sekeliling dia...
before aku kenal dia,hidup aku dan dia xberapa elok sgt..jngan tanya aku knapa..
but thanks god,dia da mulakan hidup baru dia...one more thing yg aku suka pasal kim nie..aku suka tengok dia
gelak dan happy..sbb aku pun akan turut happy skali..hahahaha..!!


Sebelum ni,korang xkenal aku ni mcmane...
aku ni dulu xpenah ada kawan2..tinggal di Sri Damansara..kawasan yg Elit,senang cite..kawasan perumahan  orang2 kaya..heh,ingat aku bangga sgt la..
parents aku boleh di klasifikasikan sbg orang yg berkemampuan la jugak..
tapi aku sikit pun xbangga dengan semua tu..mcm sesetengah kawan aku yg menganggap aku ni 'Orang Kaya'..
please,dari mulai aku keluar dari perut mak aku..Arwah atuk & nenek aku berpesan kt aku.."biar merendah diri,walaupun disuap emas dan berlian dimulut..kerna sifat tawaddhuk,jarang ada pada orang yg kaya.." so,aku AMAT pantang kalau di gelar "Anak Orang Kaya".. ==''
Tinggal dirumah yg berkejiranan seperti cina,india..amat susah..
kiri,kanan,depan,belakang...semua nya KAFIR..xda satu pun yg islam..
sebab tu aku sanggup berjalan jauh semata mata nk lepak dengan Noha ab rahman..satu2 nya kawan yg aku ada kat Sri Damansara ni.. 

Aku ada tabiat yg lama aku amalkan...aku ni senang maafkan orang..
kalau hari tu kawan2 ada buat salah kat aku,malam tu aku tidur...aku akan maafkan salah diorang..
esok pagi nya..aku dah lupa apa salah diorang..SIMPLE kan??
hahahaha..
tapi,klo aku ada salah kt diorang..sometime,berlarutan smpai berbulan2..even aku mintak maaf berkali kali..
susah gila aku nk harapkan diorang maafkan aku...lantak lah..Orang da mintak maaf..jual mahal lak..hahahaXD



habis lah sudah coretan dari isi hati dan jantung aku pagi ni..
those who have a heart..use it..korang akan paham ape yg aku
lalui..pahit manis selama 6 bulan tahun ni..hahahaha.. babai !! XD

                                
                                                                                      -Tamat-


Thursday, 18 August 2011

Ketagihan !!!!

haishhhh....tu dia la..sekali dah tau camne nak buat blog...jadi ketagih pulak dah..Thanks to Kak Neeya and Fenna sbb mengajar aku buat bende alah nie..haha..


ishhh...aku rindu la nk pegi gig,rindu nak jumpe kawan2,rindu nk headbang,nk mosh,nak menganjing budak2 tgh two step (selalu nye,Aqmal Syafeeq jadi partner aku..hahaha)...tapi tak mengapa,17 Sept 2011 nie Musixx Event buat Gig Raya volume 2 kat Soundmaker,Penang...haaa..pakat sembang utara la kita...hahaha..mai,cek mai..HOHOHO :) 






p/s : dengar cerita,budak2 penang/kedah power Mosh...so aku import mosher2 dari KL sbg wakil..
bagi mengukuhkan silaturrahim antara sesama mosher..hahaha..Ayuh Berdansa !!!

A Mistake That We Make

wah haha...xpenah2 aku ade blog..ni la first time aku ade blog..haishhh..bagi aku Blog nie terlalu complicated la..ye la kan..aku ni buta IT..hahaha...tu la,mak hantar pegi sekolah...aku ponteng..haha...anyway,aku perlukan bantuan sape2 yg boleh tunjuk ajar pasal benda yg remeh temeh nie....Sila Beri Tunjuk Ajar...heee :)