Saturday, 28 January 2012

Be Yourself !

Dear Hanie...

Sayang,if you read this..akem just nak Han tahu,Hanie tak perlukan kecantikan yang terlampau  sangat dari segi lahiriah yg Hanie idam-idamkan seperti perempuan lain,Akem just nak Hanie jadi diri sendiri,dan berasa selesa dengan penampilan Hanie tu.
kalau boleh,biar lah Hanie kekal seperti mula-mula akem kenal dulu.Hanie yg bertudung,yang tak pakai banyak make up tebal-tebal,Hanie yang manis,Hanie peramah,Hanie yang suka buat akem ketawa dan macam-macam lagi..as long Hanie tak berubah jadi orang lain.Natural beauty lagi bagus...kecantikan yang di anugerahkan sejak azali lagi,dan tak diselindungi dengan bedak,lipstick yang tebal,blusher yang terlampau merah...you dont need all that things...setakat nak bagi nampak seri muka tu takpe lah.Kesederhanaan itu satu keberkatan...isnt it?
I'm not saying that you can't put any make up or wearing any dresses..just jangan terlebih ikutkan trend sangat.
akem hanya sekadar bagi nasihat dari segi penampilan je.Tak perlu nak ikut orang sangat...Akem nak Hanie yang akem kenal dulu..bukan orang lain.Hope you understand,apa yang akem cuba sampaikan ni...Be Yourself,sayang. No matter what,i'm still loving you..just the way you are..Forever and Always ! :)

Sincerely
Akem


#P/S : *akem suka,suka sangat perempuan yang pakai eyeliner..yeah,you're the girl that i talk about !* :P

Wednesday, 25 January 2012

Fluorescent Adolescent

petang tadi aku tertidur,sebab penat basuh pinggan dan menjemur kain.so tertidur lah aku...kebetulan time tu takda elektrik.Syukur lah hujan turun dengan lebat..walaupun aku tau kejap lagi aku akan mop lantai yg basah sebab air hujan yg masuk ke ruang tamu atas ni.Damn,aku tak tahu apa masalah dia...maybe atap bocor ke,paip bilik air atas pecah ke...entah lah.Well,pagi tadi aku Skype dengan Hanie.Dia tak kerja hari ni..hehe.Sehari suntuk aku tatap wajah dia.Syukur alhamdulillah sebab tuhan jodohkan aku dengan dia.Aku rasa bahagia dari hari ke hari.Sometimes aku takut sangat kehilangan dia,takut sangat ! aku tak pernah sayang perempuan macam ni sekali..aku tahu dia jujur,ikhlas,baik,amanah dan penyayang.First time aku dapat perempuan macam ni...
sambil-sambil texting dengan dia tadi,tiba2 dia call sambil menangis...dia rindu aku,even baru beberapa jam tak texting atau berbual...salah aku jugak,boleh tertidur lepas buat kerja kat dapur petang tadi.haishhh....
aku lemah kalau dengar dia menangis ni...rasa macam jantung ni kena jirus dengan asid..slow2 dia akan cair.
tipu lah kalau aku kata aku tak emo....entah datang dari mana,tiba2 air mata pun keluar,aku try tahan tapi tak boleh...try tenangkan dia,padahal aku pun menangis sama....anyway,aku tahan jugak,beb..kita manusia,ada perasaan kan?

Last text yg aku hantar kat dia tadi,dia tak balas...aku call dia..call punya call,angkat lah jugak.aku kenal suara yg muram2 pucat tu..yeah,aku dah agak,Dia tidur.Kesian dia...so aku decide biarlah dia tidur..dia mungkin kerja esok.hehe taknak lah kacau dia.Jauh di lubuk hati aku,aku pun rindu sangat kat dia...haishhh,sayang,kenapa lah jarak antara Akem dengan Hanie jauh dipisahkan dengan laut? jauh sangat...kalau lah Akem ada sepasang sayap...haha..angan-angan kosong yg selalu aku mimpi kan,sometimes aku selalu cakap benda yg sama pada dia....tak pun,aku selalu kata...'kalau lah Doraemon tu wujud,akem culik dia atau rasuah dia dengan Dorayaki,lepas tu gunakan Pintu Suka Hati dia.boleh lah jumpa Han everyday !' hahaha...teruk betul imaginasi aku ni :p

Nak tahu apa yang aku suka dengan Hanie ni? dia manis dan cantik,di samping budi bicara dia yg sopan santun,periang,peramah,suka buat aku gelak,annoying tapi sweet gila...aku suka masa dia senyum ! nampak gigi lapis dia yg bertaring tu..awwww sumpah comel gila,weh ! almost everytime kami skype,aku mesti ambil langkah supaya buat dia tergelak sampai nampak gigi...Oh my god ! sumpah cair ! Macam aku cakap dulu,dia ni istimewa sangat bagi aku...kalau aku sedih,aku heartbreak,aku stress,aku marah...dia lah penghilang semua masalah tu.Kalau lah semua lelaki boleh nampak kesempurnaan yg dia ada ni...habis semua lelaki mesti nak rampas dia dari aku.Maybe aku dibunuh mereka semata2 kerana perempuan macam dia..hahaha !

aku mintak link Blog Dino Gay,kawan aku dari kedah sana nunnn...saja2 nak follow blog orang,hahaha..
selain dari Hanie,Dino lah orang kedua yang cakap lagu kat Blog aku ni best ! yeah ! aku suka lagu ni...Fluorescent Adolescent by Artic Monkeys.Orang kata Artic Monkeys ni dah macam The Beatles zaman sekarang.best kot lagu2 diorang,buat kau ceria dan tenang...yay !



#Try to sleep,and imagine i'm was hugging her...sayang,selamat malam ! :3



Monday, 23 January 2012

Keseronokan,keletihan dan kekejangan !

yeah!aku ambil masa sehari utk recover balik dari kepenatan yg melampau.Melibatkan sakit tengkuk,kekejangan otot-otot dan bengkak dan lebam yang boleh tahan sakitnya..well,dah nama pun pegi gig ! kalau setakat duduk berpeluk tubuh di belakang Crowd...baik takpayah datang gig..Opss,lupa..nanti make up dan dress up jadi comot dan tak lawa....HAHAHAHA!


21/1/2012
9am
Lokasi: KL Sentral


Sampai ke stesen bus.merayau-rayau dalam KL Sentral sambil cari 7 Eleven...niat nak beli rokok,ternampak lah susu Dutchlady Full Cream..arghhhh,aku dah mula rindu Hanie,padahal baru je seminit aku lepas texting dengan dia.terus grab itu Susu dan rokok,jumpa Arief Iqmal (hutch) dan shin,bassist band Cries For Proclaim.sembang-sembang bohong dengan mereka sambil gelak ketawa,terus ke food court dan berkumpul..then,tunggu bus dan terus naik..''yay ! sudah bergerak ! '' itu yang patut aku laungkan di mulut...tapi hampa ! dari Kl Sentral nak ke Rawang saja dah Jam.Jalan sesak nak mampus !aku dah kecewa dah...ambil makan masa yang lama untuk lepas dari kesesakan  lalu lintas tu...bila dah lepas,satu bus bersorak sakan...dan pemandu bus tu pun drive 'Like a Boss'...bukan main laju lagi dia drive..ingat bawak mini van kot hahaha...Petang baru lah sampai ke Ipoh,dalam keadaan hujan lebat....sejuk-sejuk stim kami di buat nya..

Jenguk-jenguk kat tempat gig tu..jumpa balik budak2 kedah yg arrange kan gig Musixx Event dekat Penang dulu...Aoz dan Anak mami dua orang tu,Mazni dan Yaya.biasalah lah,kalau dah jumpa dengan mereka,terutama dgn Yaya....sembang pasal pasemboq je lah kami...haha ! Uze bagi aku tag crew dan i'm free to go.Tapi sentiasa peka jugak,kalau2 Uze mintak aku tolong dia.Sebab aku nak juga balas budi dia sebab tolong aku.haishhh...payah nak dapat kawan macam tu...

Then,tiba-tiba guitarist dan bassist Chelation Intoxication tegur...huishhh,nak menjerit pulak aku dibuat nya.Rindu gila wehhh...last jumpa diorang pun tahun lepas.Well,kalau dah jumpa dengan budak kedah,tak sah kalau tak kena rokok daun.Kami pun sembang pakat riuh satu kampung...selepas semuanya berkumpul dan puas melepaskan rindu masing2,kami naik ke studio tempat bermulanya gig tersebut.Studio yang asalnya tempat maybe tempat jamming..dijadikan sebagai ruang untuk anak2 muda beraksi dengan alunan music pelbagai genre dan tarian.kami hanyut di arus dentuman drum serta riffing guitar yang keras lagi mengganas.Bagaikan di rasuk hantu,kami mengangguk kepala selaju yg boleh,merempuh sesama sendiri,terjun ke arah crowd yg sesak dengan puluhan manusia,mungkin mencapai ratusan anak2 muda yg menghadiri gig tersebut,segala masalah konflik hidup serta propaganda politik yg di hidangkan selama ini lenyap begitu saja.dan kami sukakan gaya hidup ini...selagi tidak merosakkan diri kami..insyallah

Akhirnya tamat sudah gig tu...aku dan mereka semua bertolak dari Ipoh ke KL Sentral semula dalam pukul 12 AM...tapi tersangkut dalam setengah jam sebab bus rosak untuk sementara.berkampung lah kejap di perhentian.Bila dah selesai semua,kami teruskan perjalanan.terasa jauh pulak dari Ipoh ke KL,sedangkan dulu kalau nak balik ke Tapah,rasanya tak sampai satu jam dah sampai.apa pun,kami sampai ke KL dalam pukul 7.00 AM..selamat dan puas dengan trip kali ini.alhamdulillah....

Sekali lagi hati aku gelisah...kalau selalu,setiap pagi aku dan Hanie on the phone kalau dia nak pegi kerja.Hari tu,pagi aku suram dan keletihan.dengan kaki yang luka2 akibat melecet,nak tak nak aku naik bus balik ke Sri Damansara dan berjalan kaki ke rumah...sampai di rumah,mandi dan terus tidur...haaaaaa akhirnya aku hanyut dalam pelukan bantal dan selimut..hahaha..tidur untuk sehari dan bangun,teruskan sisa hidup yg tak seberapa ni....


Thats all for today...bye ! *maaf,tiada gambar disertakan sekali* : p

Friday, 20 January 2012

bye bye,Kuala Lumpur...hey,Ipoh !!

Yay !! tadi baru je aku habis skype-ing dengan Hanie..kesian dia,bangun tidur then terus kena teman aku teman packing barang2 untuk pergi ke Ipoh esok...well,ini gig yang kedua kalau melibatkan trip2 jauh sampai kena naik bus bagai...dulu ke penang....korang boleh 'Cekidaut' post2 tahun lepas..ada review tentang trip Gig Raya Musixx Event di Penang...memang awesome !! tapi apa yg aku nak pagi ni bukan pasal gig.....gig tu aku akan buat post pasal review dia bila dah balik dari sana..hehe..

Kesian Hanie malam tadi...bila aku packing2 barang,dia dah start muncung.bila ditanya,di katanya sedih...
aku nak pegi jauh dari dia..Sayang,selama ni pun kita dah berjauhan.ye akem paham tu..jangan lah sedih,bukan lama pun akem pergi sana..maybe dalam satu hari saja,sayang.Tadi aku tengok Blog dia,dia ada tulis post pasal aku.Macam biasa lah..aku ni pembaca setia Blog dia.hahaha...terharu weh bila baca post dia,kebanyakkannya pasal aku,haishhh,sayang..why you're so sweet??hehe...kebetulan time tu aku pakai
T-Shirt putih,dia kata hensem !damn,tak pernah lagi lah perempuan cakap puji aku seikhlas macam tu...heeee

Esok pagi,aku ingat nak gerak pegi KL Sentral pakai Baju Melayu warna putih lah.Sebab kemeja lengan panjang aku kotor lah.Well,hanie kata ''esok kan hari sabtu,sayang..nanti orang tengok akem,mereka gelak pula..'' Haha,baju Melayu adalah salah satu pakaian yang paling aku gemari.maybe sudah di didik dari kecil sampai lah aku sekolah menegah,Baju Melayu dah jadi sebati dengan fesyen aku.Biarlah...ketika orang lain
mengagungkan fesyen barat,aku lagi suka pakai pakaian tradisional bangsa aku...lantak lah orang nk kata aku kolot ke apa ke..haha..tapi malas la pulak nk tanggalkan piercing ni.hadoiiiiihhh....tengoklah,kalau rajin..aku sarung je baju melayu tu..haha

Sayang,jaga diri elok-elok ya? akem selalu menyayangi Han..jangan lah risau.Disana nanti akem pandai lah jaga diri.Even kita jauh....i will never forget you,sayang.and ingat janji-janji akem dekat Han dulu..tak ada perempuan pun dalam dunia ni yang boleh ganti Han dan keikhlasan cinta han kat akem,okay...you're the one..and it always be,sayang..jaga wiwie elok-elok ya,sayang? kirim salam dekat mama dan bapak ya?heeee

I LOVE YOU SO MUCH,HANIE !!

thanks for anything,sayang..thanks sebab selalu support dan terima akem seadanya...!! 




Tuesday, 17 January 2012

Its been so while.....

Rabu 17/1/2012

7:04 AM

aku godek2 laptop aku...dapat la bukak balik and salin Email blog ni balik..yay !
dah boleh start menulis balik...hahaha ! agak berhabuk da Blog ni..maklum lah..dah lama tak bukak..hehe
okay...dalam jangka masa yg panjang ni,so many things happen to me..ada yg sweet,pahit,kelat,payau dan masam turut mewarnai perjalanan hidup aku sepanjang tahun 2011..well,aku expect permulaan tahun baru ni akan ceria dan best..tapi sebaliknya berlaku...biarlah,aku tak mintak pun perjalanan hidup ni selalu nya indah...semuanya terletak di tangan Nya...baik buruk aku pun,aku tetap aku...



9 January 2012


Hanie (Han Giggle)

Dia lah source of happiness aku.dia lah kekasih aku.dia lah jiwa raga aku,pengarang jantung hati aku...
seorang yg penyabar,penyayang,hormat ibu bapa,setia dan pandai jaga hati semua orang...aku kenal dia dari Noha,kawan baik aku..sebelum tu diorang berkawan dah lama..satu hari tu,masa aku lepak2 dgn Noha dekat kedai mamak sambil online2,Noha ber'skype dgn Dia...time tu aku tgh makan..boleh pulak si Noha ni alih kan screen laptop tu kat aku...kantoi lah kat Dia yg aku tgh makan...sumpah blushing gila weh ! dah la aku tak suka nk webcam2 dgn orang..lebih2 dgn perempuan...heeee segan gila...then,lama2 rasa segan tu hilang..tapi kat Dia sorang saja lah..kat perempuan lain,jangan harap aku nk  webcam..haha..start dari situ,kami jadi kawan rapat...dalam diam2,aku syok dekat dia..tapi bila fikir balik,mana mungkin perempuan yg cantik dan manis mcm Dia ni nak terima aku..kan?? aku just batalkan niat tu..and buat2 taktahu je lah...padahal,rupa2 nya Dia pun suka kat aku...Oh God !! punya lah excited + blushing + happy nya aku time aku dapat tahu tentang hal tu...hahaha !! sebab sebelum tu,aku ada perasan status dekat FB dia,mcm bagi clue dekat aku...then aku check Personal Blog dia...pun ada pembayang ttg seorang lelaki..mybe aku kot? ya !!
soalan tu terjawab ! memang aku lah lelaki tu !
tapi,yang menyedihkannya...time tu aku couple dgn orang lain...and Dia kata ''han tetap akan tunggu akem sampai bila2..'' terharu seyh..tak pernah perempuan cakap macam tu kat aku,dan dia betul2 maksudkan nya..Dia tetap tunggu dan tunggu sampai lah aku jadi milik dia..berbekalkan sifat sabar dan tak putus2 doa kepada tuhan..akhirnya...tarikh keramat,9 January 2012..aku dan Dia secara officially nya...jadi kekasih! dan semakin hari,Dia semakin buat aku jatuh cinta.Dia lah perempuan yg paling banyak sebut perkataan 'I Love You' dekat aku..tak jemu2 pulak aku mendengarnya..tu yg pelik tu..haha ! Syukur lah sebab tuhan temukan aku dgn Dia..even distance antara aku dan Dia terlalu jauh..aku di semenanjung,Dia di Sandakan..tapi aku tetap setia pada dia seorang..tak da perempuan lain yg boleh ganti dia..dia buat aku jadi buta terhadap perempuan lain..yeah! and i like that! ia ajarkan aku erti setia...well,kalau nak tau..Dia lah perempuan yg aku cari2 selama ni..semua orang ada target dalam mencari pasangan..dan ciri2 yang dia ada menepati taste aku seperti :

1) Penyabar,penyayang dan hormat ibu bapa
2)Tak terlalu sosial,mestilah tak pernah disentuh oleh mana2 lelaki
3)Memakai tudung atau Shawl (sebab perempuan nmpak manis jika bertudung) :3
4)Pandai bermain guitar
5)Ada chemistry/persamaan dgn aku
6) Setia pada seorang,bukan pada semua orang

Dan,Dia menepati ciri2 diatas...aku tak minta dia jadi sebijik seperti apa yg tertera diatas,just aku nak dia jadi
diri sendiri.sebab aku jatuh cinta dengan personality dia yg sebenarnya.apa yg istimewa nya Dia bagi aku ialah..Dia penyabar dan penyayang...pandai buat hati aku cair...awwwhhh..sumpah kalau aku tengah marah2 pun,boleh senyum sorang2 kalau dengar dia pujuk aku.Oh Tuhan,perfect nya perempuan yg kau kurniakan pada hamba Mu yg hina ini,ya Allah ! setiap pagi,Dia mesti call aku bila nak pergi kerja..and sometimes Dia tak dapat tahan rindu,sanggup call aku time tgh buat kerja..wahhh !! besar sungguh peranan aku terhadap Dia..semakin hari,cinta aku pada Dia semakin menebal dan menebal.Tak jemu2 aku merindui dia..aku rasa....inilah kelebihan Long Distance Relationship.makin jauh,makin rindu..bila makin rindu,makin sayang. heeee...aku dengan dia dah berjanji nak saving duit,so we can meet each other one day..aku teringin nak tatap mata Dia,pimpin tangan Dia,dengar gelak ketawa Dia,lafazkan perkataan 'I Love You' secara live dan dibalas oleh suara Dia yg merdu tu...haishhh..aku dah tekad nak jadikan dia isteri aku dimasa hadapan..nak kahwin dengan Dia,ada keluarga dengan Dia,lepas tu ada cucu dengan Dia,then bila ada duit lebih dalam simpanan Kami..aku nak menunaikan Haji dan Umrah di Mekah bersama Dia...di izinkan tuhan,biarlah aku hembuskan nafas terakhir aku dalam dakapan Dia..ya,itulah...Hanie,sayang..you're the greatest gift i ever had,sayang .Han buat akem rasa akem lah orang yg paling beruntung di dunia ini..you make my morning so wonderful everyday,makes my heart melting every time you said I Love You and you're the reason for me to still alive,sayang. i wont leave you,wont hurt you and wont make you cry..Thanks for everything,sayang...I Love You,forever and always..



Take Care...GARNIER ~ :D